لازم است که در هنگام خرید یخچال و فریزر به نکات زیر توجه فرمایید:


  1. مصرف کنندگان بایستی در موقع خرید یخچال و فریزر به برچسب انرژی دقت کنند که دارای بیشترین بازدهی و کارآیی باشد.
  2. حجم یخچال و فریزر با توجه به نیاز و تعداد افراد خانواده و شرایط زیست محیطی انتخاب گردد. در بسیاری از موارد یک یخچال فریزر 14 فوت یا حتی 12 فوت می تواند نیاز یک خانواده دو تا چهار نفری را برآورده سازد.

  3. یخچال و فریزر هایی خریداری شود که خود یخچال – فریزر بدون دخالت مصرف کننده در زمان لازم برفک ها را آب کرده و بدین ترتیب مصرف انرژی کاهش یابد. در غیر این صورت برفکها را به طور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک مصرف انرژی بالا می رود.
  4. بازده فریزرهای صندقی 10 تا 25 در صدر بیشتر از انواع ایستاده آن می باشد. زیرا بهتر عایق کاری شده اند و هنگامی که در آن باز است هوا وارد آن نمی شود.
  5. یخچال هایی که در بالا و پایین خود به فریزر مجهز هستند، بیشترین بازدهی را دارند. در حقیقت یخچال هایی که در پایین خود فریزر دارند، 16% از مدل هایی که فریزر در کنار آنها قرار می گیرد، کمتر انرژی مصرف می کنند.
  6. یخچال و فریزر را درمجاورت دستگاه های گرما زا و همچنین زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید چون مصرف انرژی آن افزایش می یابد. در صورتی که امکان رعایت این نکته مهم نباشد با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنید.
  7. مطمئن شوید که سطح زیر یخچال به درستی تراز است. زیرا در این حالت در یخچال به صورت اتوماتیک بسته می شود. اگر سطح زیر یخچال صاف نیست حتماً با قرار دادن چیزی در زیر آن، یخچال را تراز کنید. چرا که اگر در یخچال بطور کامل بسته نشود، کارکرد درستی نخواهد داشت و در نهایت مصرف انرژی آن افزایش می یابد.
  8. اگر شما دو یخچال یا فریزر در منزل خود دارید، از یکی از آنها صرف نظر کنید. زیرا یخچال اضافی می تواند در سال هزینه قبض برق منزلتان را افزایش دهد.
  9. یخچال و فریزر نباید در دمای زیر 7 درجه سانتی گراد قرار گیرد. زیرا ماده سردساز آن به خوبی عمل نخواهد کرد.
  10. پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازه 20 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد.
  11. لازم است لوله های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دو بار گرد گیری شوند. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد.
  12. از کنار هم چیدین ظروف و مواد غذایی پرهیز کنید چون این کار گردش هوا را در یخچال یا فریزر دچار اختلال کرده و سبب فزایش مصرف بر می شود.
  13. از باز و بسته کردن بی مورد در یخچال و فریزر خوداری نمایید.
  14. در صورتی که ناچار به جابجایی یخچال می باشید حداقل دو ساعت بعد از جابجایی از روشن کردن یخچال جلوگیری کنید.
  15. مواد غذایی را پیش از سرد شدن کامل در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال بویژه فریزر خودداری کنید. این کار سبب ایجاد فشار زیادی بر موتور خوهد شد.
  16. جهت نگهداری مواد غذایی، پس از گذاشتن آنها در کیسه فریزر، در آنها را به صورتی ببندید که دیگر هوای اضافی در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روی هر یک از کیسه ها برچسبی که حاوی مطالبی همچون نام مواد غذایی، نوع آن (سرخ شده، پخته وخام و ) و تاریخ منجمد کردن باشد را بچسبانید. چنین برچسبی را با اطلاعات کلی تر شامل فهرست مواد غذایی داخل هر سبد، کشو، قفسه و یا طبقه نیز تهیه کرده و در محل مناسب بچسبانید. به این ترتیب دستیابی به مواد غذایی مورد نیاز بسیار آسان خواهد شد.
  17. سعی کنید از منجمد کردن مواد غذایی و سبزیجات در فصل هایی که دسترسی به مواد غذایی تازه وجود دارد، حتی الامکان خودداری نمایید.
  18. نوار لاستیکی در یخچال و فریزر به مرر زمان انعطاف و کارآیی خود را از دست می دهد. توصیه ی شود که سالی یک بار سالم بودن نوارها کنترل شود تا درصورت کوچکترین نشتی هوا، نسبت به تعویض آنها اقدام گردد. برای این آزمایش از قرار دادن یک برگه کاغذ بین در و بدنه استفاده نمایید اگر برگه محکم در جای خود قرار نگرفت یا به راحتی بیرون کشیده شد، احتمالاً لاستیک های اطراف یخچال خراب شده اند.
  19. از قرار دادن انواع قوطی های کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالن ها و بطری های حاوی شربت، ترشیجات، شیشه های ربا، عسل و . در یخچال خودداری کنید. این کار باعث اشغال بی مورد فضای یخچال و فریزر و به تبع آن افزایش مصرف انرژی دستگاه خواهد شد.
  20. افتادگی در یخچال یا فریزر به علت وزن آن باعث جدا شدن نوار لاستیکی از بدنه می شود که می بایست نسبت به تعویض لولای در اقدام گردد تا از اتلاف انرژی به جهت خروج هوای سرد یخچال جلوگیری شود. بهتر استفاده از پر کردن و سنگین شدن در دستگاه جلوگیری کنید.
  21. از گذاشتن بطری های حاوی نوشابه های گاز دار در قسمت جایخی یخچال ها و یا قرار دادن آنها در فریزر جداً خودداری نمایید. این کار باعث می شود تا پس از انجماد کامل مایع در داخل بطری، بطری شکسته و مایع آن در داخل دستگاه پراکنده شود. عدم رعایت همین موضوع باعث می شود تا حداقل زمانی بین 10 تا 15 دقیقه در یخچال- فریزر را برای تمیز کردن ناشی از ترکیدن بطری باز بگذاریم که خود باعث اتلاف انرژی خواهد شد.
  22. باید توجه داشت که تنظیم صحیح و به موقع ترموسات یخچال و یا فریزر با عنایت به مواردی همچون حجم و میزان مواد غذایی درون آنها، محل قرار گرفتن یخچال و فریزر و دمای محیط وسایل مزبور، نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی این وسایل خواهد داشت و به عبارتی تنظیم نادرست و یا عدم تجه به تنظیم به موقع ترموسات باعث فاسد شدن و یا یخ زدگی مواد غذایی و به تبع آن افزایش صرف انرژی خواهد شد. بنابراین درجه ترموسات فریزر را بین 15 تا 18 درجه زیر صفر و درجه ترموسات یخچال را بین 2 تا 4 درجه بالای صفر تنظیم کنید. تنظیم درجه حرارت روی حدود 5 درجه پایین تر از میزان تعادل، می تواند سبب افزایش مصرف انرژی تا حدود بیش از 20% شود.

  23. *** در خرید دستگاه به بسته شدن کامل درها و مرغوبیت چسبندگی نوار لاستیکی در یخچال و فریزر دقت و توجه کنید.
  24. ضروری است ظروف و اشیایی که داخل یخچال – فریزر می گذارید، تمیز و بدون بو باشد.
  25. برای شستشوی جداره های داخل یخچال - فریزر، چه هنگامی که برای اولین بار می خواهید از این وسیله استفاده کنید و چه زمانی که قصد تمییز کردن آن را دارید، از مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین (هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین) و یک قطعه اسفنج نرم استفاده کنید و سپس آن را با پارچه ای نرم و تمیز خشک نمایید.

  26. *** پس از هر بر شستشو برای یکنواخت شدن سرمای داخل یخچال – فریزر باید چند ساعت یخچال – فریزر خالی بوده و با در بسته کار کند.
  27. از گذاشتن هرگونه پاره، مقوا یا رومه بر روی طبقات یخچال باید جداً پرهیز کنیم. این کار از گردش هوا در یخچال جلوگیری می کند و مصرف برق آن را افزایش می دهد.
  28. باید توجه داشت که گاز مورد استفاده در یخچال های کنونی، کلروفلوروکربن (CFC) است. انتشار این گاز در هوا منجر به کاهش لایه ازن می شود. می بایست متوجه خطر چنین گازهایی برای محیط زیست باشیم و در صورتی که یخچال – فریزر ما از کار بیفتد و غیر قابل تعمیر باشد، هنگام تخلیه آن باید با احتیاط عمل کنیم.
  29. *** داخل یخچال را هر چند وقت یکبار با محلول جوش شیرین و آب پاک کنید.

  30. *** نوار پلاستیکی در یخچال و فریزر را هر چند یک بار تمیز کنید (و یا گفته می شود به منظور بهتر شدن چسبندگی نوار لاستیک و بهتر بسته شدن در یخچال و فریزر دستمالی که با آب گرم خیس شده باشد روی نوار پلاستیکی بکشید. در ضمن برای حصول اطمینان از خوب بسته شدن در یخچال و فریزر رومه را لای در قرار دهید. اگر رومه آزاد نبود و درنیامد، معلوم می شود که نوار لاستیکی سالم است) و نیز برای جلوگیری از نشت هوا، سالی یک بار آن را بررسی نمایید.
  31. *** لوله های پشت یخچال و فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری نمایید.
  32. *** مواد غذایی گرم را قبل از سردشدن کامل، در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال و فریزر خودداری نمایید.
  33. *** مواد غذایی را با نظم خاص و با برچسب هایی که محتویات کیسه و تاریخ انجماد را مشخص کند، در فریزر بچینید.
  34. *** برای این که هوا گردش کند از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر بپرهیزید.
  35. *** اگر فریزر و یا یخچال دومی دارید که از آن کمتر استفاده می کنید، آن را خاموش نمایید.
  36. *** فریزر پر بهتر از فریزر خالی عمل می کند؛ به خصوص هنگام قطع برق اگر فریزر شما پر نیست، بهتر است آب را در ظروف پلاستیکی بریزید تا یخ بزند. بدین ترتیب فریزر خالی نمی ماند.
  37. *** بهتر است یخچال ها و فریزرهای مجهز به برفک زدای دستی و یا نیمه خودکار به طور منظم برفک زدایی شوند. تشکیل یخ روی پیچه های داخلی به معنی آن است که کمپرسور مجبور شده است مدت طولانی تری کار کند تا درجه حرارت را در حد مشخصی نگه دارد و این سبب اتلاف انرژی می شود. اگر در منطقه ای بسیار گرم و مرطوب زندگی می کنید و از تهویه مطبوع نیز استفاده نمی کنید و برفک زدایی یخچال شما نیز خودکار نیست، حتما خودتان این کار را انجام دهید. بعد از این کار می توانید ترموستات را روی درجه گرمتری قرار دهید که سبب صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی می شود.
منبع : iservice724.com

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : یخچال ,فریزر ,مواد ,انرژی ,مصرف ,غذایی ,مواد غذایی ,مصرف انرژی ,داخل یخچال ,قرار دادن ,نوار لاستیکی ,همزمان مقدار زیادی ,گذاشتن همزمان مقدار
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نواندیشان پاسارگاد سنگ زمرد Curtis Pressure Gauge Also ایران کنسرت dssfd زندگی بهتر بچه محل حضرت معصومه سلام الله علیها پینوکیو فیلم بین زیست‌شناسی محمدی نسب